fbpx
25920-23230 info@korifi.net

Μοιράσου το με τον κόσμο

Αν έχετε δηλώσει την κατάρτιση στον ΟΑΕΔ, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.

*  Ο σύνδεσμος θα σας μεταβιβάσει σε google form (άλλη σελίδα) μέσω της οποίας θα συλλεχθούν τα απαραίτητα δεδομένα.

Είστε εδώ :

Κατάρτιση Συμμετεχόντων της Κοινωφελούς Εργασίας σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Πρόνοιας.

Προσωρινό Μητρώο Παρόχων Κατάρτισης – 26/03/2019

Ανακοινώθηκε σήμερα από το Υπουργείο Εργασίας το προσωρινό μητρώο των Παρόχων που μπορούν να υλοποιήσουν το πρόγραμμα κατάρτισης της Κοινωφελούς Εργασίας στους 274 Δήμους στις Περιφέρειες και στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας.

Το Κ.Δ.Β.Μ. ΚΟΡΥΦΗ είναι ο ένας από τους δύο παρόχους στο Νομό Καβάλας που πληρούν τις απαιτήσεις του προγράμματος και μπορούν να υλοποιήσουν το πρόγραμμα κατάρτισης.

Αν είστε ωφελούμενος της Κοινωφελούς Εργασίας στο Νομό Καβάλας που έχει δηλώσει την κατάρτιση στο 1ο ραντεβού του ΟΑΕΔ επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας (τηλ. 25920 23230 – από τις 10:00 έως και τις 20:00) για να εξασφαλίσετε μια θέση στα τμήματα κατάρτισης που θα υλοποιήσουμε.

Αρχές Απριλίου αναμένεται η ανάρτηση του μητρώου ωφελούμενων, που θα δώσει το πράσινο φως για την ενεργοποίηση των επιταγών κατάρτισης και την έναρξη των μαθημάτων.

Πρόσκληση Θεωρητικής Κατάρτισης – 08/03/2019

Το Υπουργείο εργασίας έδωσε στη δημοσιότητα την πρόσκληση που αφορά τη Θεωρητική Κατάρτιση του Προγράμματος (λήψη).

Tα στάδια που θα ακολουθήσουν μέχρι την έναρξη των μαθημάτων:

1. Εγγραφή Παρόχων Κατάρτισης στο σύστημα (Σημ. Έχουμε ολοκληρώσει την εγγραφή μας ως πάροχος κατάρτισης).

2. Ανακοίνωση του μητρώου των Παρόχων που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα κατάρτισης.

3. Ανακοίνωση του μητρώου των ωφελούμενων που είχαν δηλώσει στο 1ο ραντεβού με τον σύμβουλο του ΟΑΕΔ ότι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την κατάρτιση.

4. Ενεργοποίηση των επιταγών των ωφελούμενων.

5. Έναρξη των μαθημάτων.

Θεωρούμε ότι το υπουργείο δεν θα καθυστερήσει τη διαδικασία και το στάδιο 2 & 3 θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Απριλίου, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με το στάδιο 4 & 5 αμέσως μετά.

Χρήσιμες πληροφορίες:
1. Τα μαθήματα θα είναι καθημερινά.

2. Η ημερήσια διάρκεια των μαθημάτων θα είναι 6 ώρες.

3. Το σύνολο της κατάρτισης είναι 120ώρες, άρα θα χρειαστούν 20 εργάσιμες ημέρες (4 εβδομάδες) για την ολοκλήρωση της. Αυτό το διάστημα δεν θα πηγαίνετε στην εργασία σας στο Δήμο.

4. Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης θα ακολουθήσουν Εξετάσεις Πιστοποίησης στις Βασικές Γνώσεις Χειρισμού Η/Υ. Η πιστοποίηση έχει αναγνώριση σε Ελλάδα (Δημόσιο & Ιδιωτικό Τομέα) & Ε.Ε.

Αν είστε ωφελούμενος της Κοινωφελούς που έχετε δηλώσει την κατάρτιση, αλλά δεν έχετε περάσει ακόμα από το κέντρο μας επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας στο 2592023230.

Σωστή Επιλογή Παρόχου Κατάρτισης – 11/10/2018

Οι επιτυχόντες του προγράμματος έχουν κληθεί από τον ΟΑΕΔ για το 1ο ραντεβού και η πλειοψηφία αυτών έχουν παραδώσει το συστατικό σημείωμα και τα λοιπά δικαιολογητικά στον φορέα τοποθέτησης.

Αν είστε στους επιτυχόντες και δηλώσατε στο 1ο ραντεβού στα γραφεία του ΟΑΕΔ ότι επιθυμείτε να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα κατάρτισης, έφτασε η ώρα να επιλέξετε τον καλύτερο για εσάς πάροχο κατάρτισης.

Τα κριτήρια για μια σωστή επιλογή είναι:

 1. Η έκδοση του Microsoft Office που θα χρησιμοποιήσει ο πάροχος για την κατάρτιση σας.
 2. Ο φορέας πιστοποίησης με τον οποίο συνεργάζεται ο πάροχος κατάρτισης
 3. Η οργάνωση, η αξιοπιστία και ο ξεκάθαρος τρόπος που σας μεταφέρει όλα τα στοιχεία του προγράμματος.
 4. Η ποιότητα των εκπαιδευτών.

Γιατί είναι σημαντικά τα παραπάνω κριτήρια;

 • Η τρέχουσα έκδοση παγκοσμίως του Office είναι η έκδοση του 2016, το να εκπαιδευτείτε και πολύ περισσότερο να πιστοποιηθείτε σε ένα προηγούμενο office (π.χ. 2007 ή 2010 ή 2013) δεν είναι το καλύτερο εφόδιο για την είσοδο σας στην αγορά εργασίας. Είναι σημαντικό η γνώση και η πιστοποίηση που αποκτάτε να έχει ουσιαστική χρήση για πολλά χρόνια και όχι να είναι ξεπερασμένη πριν καλά καλά την αποκτήσετε.
  Ως κέντρο κατάρτισης έχουμε εφοδιασμένους τους υπολογιστές μας με τα Windows 10 και το Office 2016, δηλαδή με ότι πιο σύγχρονο παρέχει η Microsoft αυτήν την στιγμή.
 • Ο φορέας πιστοποίησης δίνει την απαραίτητη βαρύτητα και αξία στην πιστοποίηση.
  Συνεργαζόμαστε με την Diploma και θα αποκτήσετε το πιστοποιητικό DIPLOMA BUSINESS OFFICE . Το πιστοποιητικό DIPLOMA BUSINESS OFFICE είναι ένα καινοτόμο πιστοποιητικό, απόλυτα εναρμονισμένο με τις αυξημένες απαιτήσεις του εργασιακού περιβάλλοντος. Είναι ειδικά σχεδιασμένο για εργαζόμενους, αφού αναπτύχθηκε για να προσομοιώνει μια αντιπροσωπευτική ημέρα στο εργασιακό περιβάλλον. Η κατοχή του πιστοποιητικού DIPLOMA BUSINESS OFFICE θα σας βοηθήσει να αποδείξετε όχι μόνο ότι απλά περάσατε τις εξετάσεις πιστοποίησης, αλλά ότι κατέχετε ουσιαστικές γνώσεις.
 • Η οργάνωση και η αξιοπιστία γλιτώνει από λάθη που δημιουργούν μικρά έως πολύ σημαντικά προβλήματα κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος.
  Η φιλοσοφία μας ως πάροχοι κατάρτισης είναι ανθρωποκεντρική έχοντας τον κάθε καταρτιζόμενο στο κέντρο της λειτουργίας μας. Πιστεύουμε στην ξεκάθαρη και σταθερή επικοινωνία μαζί σας χωρίς σκοτεινά σημεία και υπαναχωρήσεις.
 • Οι εκπαιδευτές είναι σημαντικό να είναι σωστά καταρτισμένοι και με όρεξη να σας μεταδώσουν με άρτιο τρόπο τις γνώσεις.
  Οι καθολικά ευχαριστημένοι καταρτιζόμενοι μας είναι η καλύτερη απόδειξη της ποιότητας των συνεργατών μας.

Αν είστε επιτυχών της Κοινωφελούς Εργασίας στον Δήμο Παγγαίου, στον Δήμο Καβάλας και στον Δήμο Νέστου μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2592023230 (καθημερινά 10:00 – 20:00) για να μας γνωρίσετε και αν καλύπτουμε τις ανάγκες σας τότε να υλοποιήσουμε μαζί το πρόγραμμα κατάρτισης. Εναλλακτικά μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας εδώ.

Μην ξεχνάτε ότι η επιλογή είναι δική σας και δεν πρέπει να σας την επιβάλλει κάποιος άλλος προφασιζόμενος δεδομένα που δεν ισχύουν

Σενάρια Υλοποίησης του Προγράμματος
 • 1ο σενάριο: 4 ημέρες εργασίας στον Δήμο και 1 ημέρα κατάρτισης στο κέντρο μας

Με την επιλογή του 1ου σεναρίου έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε Πιστοποίηση στις Γνώσεις στο Χειρισμό των Η/Υ (εφόδιο για διαγωνισμούς ΑΣΕΠ). Δυνατότητα επιλογής του 1ου σεναρίου ακόμα και αν έχετε ήδη πιστοποίηση σε παλιότερο office με αναβάθμιση γνώσεων και ενοτήτων.

Η κατάρτιση έχει συνολική διάρκεια 120 ώρες σε ενότητες της πληροφορικής (Word, Excel, Internet, Power Point, Access).

 • 2ο σενάριο: 5 ημέρες εργασίας στον Δήμο.

Η δήλωση σεναρίου εργασίας γίνεται μετά την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων και αφού σας καλέσουν να παρουσιαστείτε στα γραφεία του ΟΑΕΔ για να παραλάβατε το συστατικό σημείωμα.

Διάρκεια & Αμοιβή
 • 8 Μήνες πλήρους Απασχόλησης (8 ώρες εργασίας ανά ημέρα και 25 ένσημα ανά μήνα).
 • 495,25 ευρώ το μήνα για ανέργους 25 ετών και άνω.
 • 431,75 ευρώ το μήνα για ανέργους κάτω των 25 ετών.
Ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων – 25/09/2018

Ανακοινώθηκαν την Τρίτη 25/9/2018 τα οριστικά αποτελέσματα της Κοινωφελούς Εργασίας στους δήμους, στις περιφέρειες και στα κέντρα πρόνοιας.

Τον πίνακα των οριστικών αποτελεσμάτων και τους πίνακες των επιλαχόντων μπορείτε να τους δείτε εδώ.

Αν είστε στους επιτυχόντες έχετε την δυνατότητα εκτός από την εργασία σας να αποκτήσετε γνώσεις στο χειρισμό Η/Υ και την αντίστοιχη πιστοποίηση !
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η δυνατότητα της κατάρτισης στις βασικές γνώσεις χειρισμού Η/Υ  δηλώνεται στην πρώτη συνάντηση σας με τον υπάλληλο του ΟΑΕΔ επιλέγοντας το σενάριο 4 ημέρες εργασίας και 1 ημέρα κατάρτισης.
Η επιλογή του σεναρίου 4 + 1 έχει τον ίδιο ακριβώς μηναίο μισθό και τον ίδιο αριθμό ενσήμων με αυτά που θα αποκτούσατε αν επιλέγατε το σενάριο 5 ημέρες εργασίας.
Η απόκτηση της πιστοποίησης είναι ένα εφόδιο στην αγορά εργασίας καθώς αναγνωρίζεται σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση και ξεκλειδώνει την συμμετοχή σας σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ που απαιτούν γνώσεις χειρισμού Η/Υ.
Αν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε την κατάρτιση στις Βασικές Γνώσεις Χειρισμού Η/Υ καλέστε μας άμεσα στο 2592023230 (9:30 – 20:00) ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα επικοινωνίας.

Τα επόμενα βήματα μέχρι την πρόσληψη σας:

 1. Εντός 5 εργάσιμων ημερών από την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων, σας καλεί ο εργασιακός υπεύθυνος του ΟΑΕΔ. Σε περίπτωση που δεν μπορέσει να σας βρει (π.χ. λάθος στοιχεία επικοινωνίας) τότε πρέπει εσείς εντός 30 εργάσιμων ημερών να παρουσιαστείτε στα γραφεία του ΟΑΕΔ, αλλιώς υπάρχει αποκλεισμός από το πρόγραμμα.
 2. Εντός 5 εργάσιμων ημερών μετά την τηλεφωνική επικοινωνία παρουσιάζεστε στα γραφεία του ΟΑΕΔ για να παραλάβετε το συστατικό σημείωμα και να δηλώσετε το σενάριο εργασίας που επιθυμείτε. ΠΡΟΣΟΧΗ: Η επιλογή σεναρίου γίνεται στο 1ο ραντεβού και δεν αλλάζει στην συνέχεια.
 3. Εντός 5 εργάσιμων ημερών από την παραλαβή του συστατικού σημειώματος προσέρχεστε στην υπηρεσία τοποθέτησης (π.χ. Δήμος κ.α.) μαζί με όλα τα δικαιολογητικά που απαιτεί η θέση εργασίας στην οποία επιτύχατε.
  Λήψη των προσόντων που απαιτούνται ανά Ειδικότητα: εδώ
  Λήψη του γενικού προσοντολογίου που αφορά διάφορες ειδικότητες (π.χ. γνώσεις χερισμού Η/Υ, άδειες ασκήσεως επαγγέλματος κ.α.) : εδώ
 4. Η Υπηρεσία τοποθέτησης (π.χ. Δήμος) ξεκινάει τη διαδικασία ελέγχου της ορθότητας των δικαιολογητικών και στην συνέχεια προχωράει στις προσλήψεις των επιτυχόντων, η οποία γίνεται εντός διαστήματος 2 μηνών από την παραλαβή των δικαιολογητικών.
Ανακοίνωση των Προσωρινών Αποτελεσμάτων – 10/09/2018

Δημοσιεύτηκαν στην σελίδα του ΟΑΕΔ τα προσωρινά αποτελέσματα επιτυχόντων / επιλαχόντων / απορριφθέντων του προγράμματος.

Τα προσωρινά αποτελέσματα κατάταξης μπορείτε να τα μάθετε με τους εξής τρόπους:

Α. Με τους κωδικούς σας μέσω της σελίδας του ΟΑΕΔ πηγαίνοντας στις αιτήσεις και πατώντας πάνω στον μεγεθυντικό φακό: εδώ

Β. Μέσω των πινάκων που έχουν ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ : εδώ

Γ. Καλώντας μας στο 2592023230 ή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα επικοινωνίας.

Δημοσίευση της Πρόσκλησης του Προγράμματος – 01/08/2018

Δημοσιεύτηκε στην σελίδα του ΟΑΕΔ η πρόσκληση του προγράμματος με τις θέσεις ( σύνολο θέσεων 30.333) ανά ειδικότητα και τα προσόντα που απαιτούνται.

Λήψη της Πρόσκλησης : εδώ

Λήψη των Θέσεων ανά Ειδικότητα και Επιβλέποντα Φορέα (Δήμοι / Περιφέρειες / Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας) : εδώ

Λήψη των προσόντων ανά Ειδικότητα: εδώ

Λήψη των οδηγιών για Τίτλους Σπουδών και ειδικών Προσόντων: εδώ

Υποβολή Ηλεκτρονικών Αιτήσεων : Από 1/8/2018 (ώρα 14:00) μέχρι και 20/8/2018 (ώρα 12:00)

ΠΡΟΣΟΧΗ : Η αίτηση είναι ηλεκτρονική και γίνεται μόνο μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ (εδώ) χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς εισόδου στην πλατφόρμα.

Δικαίωμα Υποβολής Αιτήσεων
Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

α) άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,

β) άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς,

γ) μακροχρόνια άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,

δ) άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα,

ε) άνεργοι ηλικίας άνω των 29 ετών, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,

στ) εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ και

ζ) άνεργοι δικαιούχοι «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)», εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Κριτήρια Μοριοδότησης

Οι ωφελούμενοι κατατάσσονται σε πίνακες κατά κλάδο και ειδικότητα με βάση τα ακόλουθα κριτήρια επιλογής και κατάταξης:

α) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελούμενου, με ανώτατο όριο τους εξήντα (60) μήνες: ένα (1) μόριο ανά πλήρη μήνα, το οποίο διπλασιάζεται για τους ανέργους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών.

β) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/ης συζύγου των ανέργων της ανωτέρω κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους εξήντα μήνες (60): ένα (1) μόριο ανά πλήρη μήνα.

γ) Αναπηρία ωφελούμενου σε ποσοστό 50% και άνω: δεκαπέντε (15) μόρια.

δ) Ετήσιο εισόδημα του έτους 2017 (ατομικό ή οικογενειακό) ως εξής:

1. Τριάντα (30) μόρια για
Ατομικό 0 – 3.500 ευρώ ή Οικογενειακό 0 – 7.000 ευρώ

2. Είκοσι πέντε (25) μόρια
Ατομικό 3.501 – 5.000 ευρώ ή Οικογενειακό 7.001 – 10.000 ευρώ

3. Είκοσι (20) μόρια
Ατομικό 5.001 – 8.000 ευρώ ή Οικογενειακό 10.001 – 16.000 ευρώ

4. Δέκα (10) μόρια
Ατομικό 8.001 – 12.000 ευρώ ή Οικογενειακό 16.001 – 26.000 ευρώ

5. Μηδέν (0) μόρια
Ατομικό άνω των 12.000 ή Οικογενειακό άνω των 26.000 ευρώ

ε) Ηλικία

1. 18 έως 29 ετών: Δεκαπέντε (15) μόρια
2. 30 έως 44 ετών: Είκοσι πέντε (25) μόρια
3. 45 έως 54 ετών: Τριάντα πέντε (35) μόρια
4. 55 ετών και άνω: Σαράντα πέντε (45) μόρια

στ) Αριθμός ανηλίκων τέκνων: δέκα (10) μόρια για κάθε ανήλικο τέκνο.

ζ) Γονέας προστατευόμενου ή προστατευόμενων τέκνων ΑΜΕΑ, ανηλίκων ή και ενηλίκων, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω: δέκα (10) μόρια, ανεξαρτήτως συνολικού αριθμού τέκνων.

η) Δικαιούχοι του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης: τριάντα πέντε (35) μόρια και

ι) Ωφελούμενοι που δεν είχαν τοποθετηθεί στο πλαίσιο των Δημόσιων Προσκλήσεων : Νο 2/2015, 4/2015, 5/2015, 3/2016, 4/2016, 6/2016, 7/2016, 10/2016, 1/2017, 8/2017, 9/2017, 16/2017 και 4/2018 : δέκα (10) μόρια.

Επίσημη Σελίδα ενημέρωσης για το πρόγραμμα είναι η ιστοσελίδα : www.voucher.gov.gr

Close Menu